Sunday, December 26, 2010

Gebratene Polenta mit Tomatensauce


Heute gibt es nur vegetarisches Essen. Letzte drei Tage habe ich viel
Fleisch gegessen.
Ich habe noch Polenta. Im Moment habe ich Appetit auf Polenta.
Also ich habe gebratene Polenta mit Tomatensauce gemacht.

Für Tomatensauce braucht man:
1 Zwiebel, gewürfelt
1 Knoblauchzehe, gehackt
4 EL Öl
400 g Tomatenstückchen ( Dose/Packung)
2 getrocknete rote Chili Samen entfernt, klein geschnitten
Salz, Pfeffer und 1 Prise Zucker

Die Zwiebel mit dem Knoblauch im heißen Öl anschwitzen, die
Tomatenstückchen und Chili zugeben. Mit Salz,Pfeffer und Zucker
würzen. Etwa 20 Minuten köcheln lassen.
( Das Basilikum unterrühren.)

Für Polenta habe ich hier geschrieben.
Polenta in kleine Scheiben schneiden.
In eine Pfanne das Öl / die Butter und den Salbeiblättchen erhitzen
und die Polentascheinben auf jeder Seite 1 Minute braten.
Auf einer Platte anrichten, mit der Tomatensauce übergießen oder die
Sauce dazu servieren. Man reich geriebenen Käse dazu.

Polenta ကေတာ့ ေျပာင္းဖူးကလုပ္ထားတဲ့ ေရႊခ်ီလို အမႈန္ ့ပါ။
Polenta 250g ကို ေရ ဒါမွမဟုတ္ ဟင္းခ်ိဳမႈန္ ့ရည္ 1 Lit. ၊ ဆား နဲ ့က်ိဳပါတယ္။
တို ့ဟူးက်ိဳသလိုေပါ့။ နဲနဲပဲ လုပ္၇င္ေတာ့ တ၀က္ေလာက္လုပ္ၾကည့္ပါ။
မီးေအးေအးနဲ ့က်ိဳပါတယ္။ အားလံုးျပစ္ခဲၿပီး အိုးမွာမကပ္ေတာ့ရင္ ဘန္းထဲ
ထဲ့ၿပီး အေအးခံပါတယ္။
ေအးလာရင္ စိတ္ၾကိဳက္ အတံုးေလးေတြလွီးၿပီး စားလို ့ရပါတယ္။

ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္ကေတာ့ ျမန္မာခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္လိုပါပဲ။ ငပိ၊ငံျပာရည္ေတာ့
မပါဘူးေပါ့။

ခရမ္းခ်ဥ္သီး အႏွစ္ဟင္းနဲ ့တြဲစားလို ့ေကာင္းသလို၊ ခ်ိစ္နဲ ့ဖုတ္စားလည္း
ေကာင္းပါတယ္။ အသားဟင္း အရည္စပ္စပ္ေတြနဲ ့တြဲစားလည္းေကာင္းပါတယ္။

5 comments:

Sunny said...

စားလုိ႔ေကာင္းမယ့္ပံုပဲ မမေရ.. ဒီတိုင္း သူ႔ခ်ည္း စားတာေပါ့ေနာ္.. ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္နဲ႔ မဟုတ္ဘဲ ထမင္းပူပူနဲ႔ဆိရင္ေကာ စားလို႔ေကာင္းမလား မသိ..

Baby taster said...

မေရ........
ဘာၾကီးမွန္း မသိဘူး
ဒါေပမဲ့ စားလိုက္တယ္ေနာ္ :)

Shinlay said...

Sunny ေရ..သူ ့ၾကီးပဲဆိုရင္ ေျခာက္ေျခက္ၾကီး
ျဖစ္ေနမလားပဲ။
Baby...အတြက္ထပ္ေရးေပးထားပါတယ္။

Baby taster said...

မေရ...
ေက်းဇူးတင္လိုက္တာ :)
လုပ္စားၾကည့္ပါ့မယ္

မီးမီး said...

မစားဖူးဘူး...
ေကာင္းမဲ့ပုံဘဲ...