Thursday, May 5, 2011

ကညႊတ္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အေရာ


အခုတေလာ ကညႊတ္ေတြေပၚေနတယ္။ ဒီေန ့ေတာ့ ကညႊတ္အစိမ္းေရာင္
(
grüner Spargel)လုပ္စား ျဖစ္ပါတယ္။ ကညႊတ္ကို Salat လုပ္စားတာပါ။
၂ေယာက္စာအတြက္ ကညႊတ္ အစိမ္းေရာင္ ၅၀၀ ဂရမ္၀ယ္ပါတယ္။
ကညႊတ္ကိုေရေဆး၊ အရင္းပိုင္း၃ပံု ၁ပံုေလာက္ကို အခြံခြာပါတယ္။
ေအာက္ဖက္က ရင့္ေနတဲ့အပိုင္းကိုျဖတ္လိုက္ပါတယ္။
ကညႊတ္ကို အိုးထဲမွာ ေရ၊ဆား၊ သၾကားနဲနဲထဲ့ၿပီး ၅ မိနစ္ခန္ ့ျပဳတ္ပါတယ္။
ၿပီးရင္ေရစစ္ထားပါ။

ခရမ္းခ်ဥ္သီးေသးေသးေလးေတြ (
Kirschtomaten) ကိုေရေဆးၿပီး ထက္ျခမ္း
ျခမ္းထားပါတယ္။

ေနၾကာေစ့ေတြကို ဒယ္အိုးထဲမွာ ေလွာ္ပါတယ္။

ကညႊတ္၊ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ေတြကိုပန္းကန္ထဲထည့္ပါ။
အေပၚက သံလြင္ဆီ ၁ဆ၊ သစ္ၾကားသီးဆီ ၂ဆ ျဖန္းေပးပါတယ္။ ၿပီးေတာ့
balsamico dressing နဲနဲ ျဖန္းေပးပါတယ္။ ၿပီးမွ ေလွာ္ထားတဲ့ ေနၾကာေစ့
ေတြျဖဴးေပးလိုက္ပါတယ္။
Parmesan ခ်ိစ္ ထပ္ျဖဴးေပးပါ။ က်မကေတာ့ မထဲ့ထားပါဘူး။

ကညႊတ္ Salat နဲ ့Grünkernbratlinge တြဲၿပီးျပင္ေပးလိုက္ပါတယ္။

အရသာရွိၿပီး အသားမပါတဲ့ ဟင္းတစ္ပြဲပါ။

5 comments:

Myanmar Good Knowledg Co., Ltd said...

ဟုတ္တယ္ အသားမပါပဲ စားလို႕ရေအာင္ ဒီလိုမ်ိဳးလည္း မဆိုးဘူး။
သစ္ႀကားသီးဆီမရွိဘူး ဒီမွာေစ်းဘယ္ေလာက္မွန္းေတာင္မသိဘူး။
သတိထားျပီး ရွာႀကည္႔လုိကဦးမယ္ ရွင္ေလးေရ၊

Anonymous said...

I love asparagus but i rare use walnut oil and don't have it.I prefer having vege and i will try the dish..:)
Gyidaw

Shinlay said...

ေကာင္းမြန္၀င္း နဲ ့ ဂ်ီးေဒၚေရ
walnut oil မရွိလည္းသံလြင္ဆီပဲသံုးရင္ရပါတယ္။
က်မတို ့လည္း အသားသိပ္မစားျဖစ္ပါဘူး။

Anonymous said...

စားခ်င္စရာေကာင္းတယ္ :D

စူးႏြယ္ေလး

Anonymous said...

ဟင္..ဒီပိုု ့ဘယ္တုုန္းကလြတ္သြားပါလိမ့္။ ၾကိဳက္မွာေသခ်ာတယ္။
အိုုင္အိုုရာ