Die Leute haben mich oft gefragt, wie das Myanmar Essen ist. Das Essen von Thailand, China und Indian ist hier sehr berühmt. Also ich möchte euch das Essen aus Myanmar vorstellen.
Thursday, May 5, 2011
ကညႊတ္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အေရာ
အခုတေလာ ကညႊတ္ေတြေပၚေနတယ္။ ဒီေန ့ေတာ့ ကညႊတ္အစိမ္းေရာင္္
(grüner Spargel)လုပ္စား ျဖစ္ပါတယ္။ ကညႊတ္ကို Salat လုပ္စားတာပါ။
၂ေယာက္စာအတြက္ ကညႊတ္ အစိမ္းေရာင္ ၅၀၀ ဂရမ္၀ယ္ပါတယ္။
ကညႊတ္ကိုေရေဆး၊ အရင္းပိုင္း၃ပံု ၁ပံုေလာက္ကို အခြံခြာပါတယ္။
ေအာက္ဖက္က ရင့္ေနတဲ့အပိုင္းကိုျဖတ္လိုက္ပါတယ္။
ကညႊတ္ကို အိုးထဲမွာ ေရ၊ဆား၊ သၾကားနဲနဲထဲ့ၿပီး ၅ မိနစ္ခန္ ့ျပဳတ္ပါတယ္။
ၿပီးရင္ေရစစ္ထားပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေသးေသးေလးေတြ (Kirschtomaten) ကိုေရေဆးၿပီး ထက္ျခမ္း
ျခမ္းထားပါတယ္။
ေနၾကာေစ့ေတြကို ဒယ္အိုးထဲမွာ ေလွာ္ပါတယ္။
ကညႊတ္၊ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ေတြကိုပန္းကန္ထဲထည့္ပါ။
အေပၚက သံလြင္ဆီ ၁ဆ၊ သစ္ၾကားသီးဆီ ၂ဆ ျဖန္းေပးပါတယ္။ ၿပီးေတာ့
balsamico dressing နဲနဲ ျဖန္းေပးပါတယ္။ ၿပီးမွ ေလွာ္ထားတဲ့ ေနၾကာေစ့
ေတြျဖဴးေပးလိုက္ပါတယ္။
Parmesan ခ်ိစ္ ထပ္ျဖဴးေပးပါ။ က်မကေတာ့ မထဲ့ထားပါဘူး။
ကညႊတ္ Salat နဲ ့Grünkernbratlinge တြဲၿပီးျပင္ေပးလိုက္ပါတယ္။
အရသာရွိၿပီး အသားမပါတဲ့ ဟင္းတစ္ပြဲပါ။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
5 comments:
ဟုတ္တယ္ အသားမပါပဲ စားလို႕ရေအာင္ ဒီလိုမ်ိဳးလည္း မဆိုးဘူး။
သစ္ႀကားသီးဆီမရွိဘူး ဒီမွာေစ်းဘယ္ေလာက္မွန္းေတာင္မသိဘူး။
သတိထားျပီး ရွာႀကည္႔လုိကဦးမယ္ ရွင္ေလးေရ၊
I love asparagus but i rare use walnut oil and don't have it.I prefer having vege and i will try the dish..:)
Gyidaw
ေကာင္းမြန္၀င္း နဲ ့ ဂ်ီးေဒၚေရ
walnut oil မရွိလည္းသံလြင္ဆီပဲသံုးရင္ရပါတယ္။
က်မတို ့လည္း အသားသိပ္မစားျဖစ္ပါဘူး။
စားခ်င္စရာေကာင္းတယ္ :D
စူးႏြယ္ေလး
ဟင္..ဒီပိုု ့ဘယ္တုုန္းကလြတ္သြားပါလိမ့္။ ၾကိဳက္မွာေသခ်ာတယ္။
အိုုင္အိုုရာ
Post a Comment